tirsdag 27. januar 2009

Stakkars folk


På Dagslet ved Spikkestad i hjemkommunen min har 11 husstander i årevis vært holdt som gisler av myndighetene. Årsaken er at rett på oversiden av dem ender motorveidelen av riksvei 23 (den som går mellom E6 på østsiden av Oslofjorden og til Drammen) i et t-kryss. Hadde veien fortsatt rett frem ville den pløyd rett gjennom husene og hagene til de 11 som bor der.

Problemet er at i over ti år (tror jeg) så har myndighetene ønsket å legge veien nettopp der og inn i en tunnel for å koble veien ordentlig på E18 i Lier i stedet for å snirkle seg langs Drammensfjorden innover.

Ergo har de som bor der ikke hatt noen mulighet for å selge huset sitt, siden eventuelle kjøpere aldri kunne vite hvor lenge de hadde hus der før veien kom.

Fremdeles venter man på penger til å kunne starte utbygging av veien, og til å kunne kjøpe ut eiendommene fra de som bor der. I statsbudsjettet sist år ble det for øvrig satt av noen millioner til sistnevnte formål, men selv ikke boligkrisa har senket prisene så lavt.

Men dråpen for de stakkars beboerne må likevel ha kommet i regjeringens krisepakke i går. For mens regjeringen bruker milliarder av kroner på samferdsel og vei, så er det bare satt av 2,5 millioner til Dagslet. Men ikke til ny tunnel, utkjøping av eiendommer eller noe annet som ville vært lurt sette av penger til. I stedet skal pengene gå til utbedring av det nevnte t-krysset man strengt tatt ønsker å bli kvitt.

Kristin Halvorsen og Liv-Signe Navarsete burde bli tvangsflyttet fra sine fjonge regjeringsleiligheter til hver sin enebolig på Dagslet.

Ingen kommentarer: