torsdag 11. desember 2008

Om negre og homofile


I det norske lovverket står det klart og tydelig at det er forbudt å diskrimintere noen på bakgrunn av kjønn, religion, rase, etnisitet og seksuell legning (eller orientering som visstnok er den rette betegnelsen nå, sukk...)

Ergo er altså det å diskriminere homofile like ille som å diskriminere kvinner eller negre.

I dag kjører NRK en sak på Frelsesarmeens ungdom som mister statstøtten på 1,2 millioner kroner fordi homofile ikke kan bli ledere i organisasjonen. Det har fått KrFs May Helen Molvær Grimstad til å reagere.


Rent prinsipielt så kan man tenke seg at Frelsesarmeens ungdom ikke fikk statsstøtte fordi de nektet negre (eller folk med mørk hudfarge fra Afrika, som er den rette betegnelsen nå, sukk...) å bli ledere i organisasjonen. Da ville det blitt ramaskrik om May Helen Molvær Grimstad hadde reagert på følgende måte:

- Jeg synes dette er veldig overraskende. Det kan ikke være slik at vi politikere skal sensurere ulike organisasjoner hvis vi er uenige med hva de står for!

Kan noen svare meg på hva det er med disse homofile som gjør at det er mer akseptert å forsvare diskriminering mot dem enn å forsvare diskriminering på bakgrunn av hudfarge?
Spør du meg, er begge deler like ille...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hør, hør !!! Så lenge ikke frelsesarmeen slipper til alle som ønsker å gjøre en innsats, uavhengig av rase/ legning, så har de bare godt av å miste statstøtten. Det er bare så synd det går ut over de som virkelig trenger hjelp fra de. Kan ikke tenke meg at det er noen som tar en "Bjerkaas" og går ned lønn...
Christine