lørdag 19. april 2008

Guds utvalgte folk


Siden andre verdenskrig har verden hatt dårlig samvittighet overfor jødene, etter hvordan det folkeslaget ble forfulgt og forsøkt utryddet av nazistene.


Fremdeles burde verden ha dårlig samvittighet for hvordan folk i Midt-Østen blir behandlet. Forskjellen er at denne gangen er det ikke jødene som blir mishandlet, men de selv som systematisk terroriserer sine palestinske naboer.


Hvor lenge kan verden se mellom fingrene på alle de overgrepene Israel begår?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jesus nevner allerede i tempelet, at de IKKE kunne være etterkommere av Abraham, for da ville de tatt i mot ham. Istedet sier han korrekt at "dere er djevelens folk".

At gud valgte dem, er nok for og få dette trassige folk på bedre veier. Det gikk heller dårlig, Herrens siste forsøk, slet også med det...

Roy Ervin Solstad sa...

Hitler kunne sikkert fått noen dager til han, hadde det ikke vært for at han tok sitt eget liv.

Menneskeforakt er avskyelig uansett hvilken kappe den bærer.

Selv har jeg relativt nylig vært i Auswitch og Birkenau, og den nærmest fabrikkmessige utryddelsen av mennesker gjør inntrykk på alle.

Du burde definitivt ta deg en tur.

Sondre Olsen sa...

jeg ber deg innstending om å slette det anonyme innlegget 19.april 18:30. Her snakker vi jødehat i klartekst. Trist.

Anonym sa...

Sondre? Er dt trist at noen skriver noen mens jøder i midtøsten driver å plaffer ned palestiner som det holder ? Så at vi skriver litt skader ikke de jødene idag. Så er ikke det trist å drepe små barn den dag idag. KAnskje det er det ikke for deg mens for oss er det det.

S.A.I. Steve Lando sa...

Håller helt med dig i denna undran.

Roy Ervin Solstad sa...

Både israelere og palestinere dreper sivile. Problemet er at verden altfor lenge har "godtatt" israels maktmisbruk i regionen på grunn av sin dårlige samvittighet etter jødeforfølgelsene for mer enn 60 år siden.

Det snodige i denne situasjonen er at verden i denne situasjonen virker å mene at det de undertrykte som må dempe seg og legge ned sin aggresjon først.

Det hører jeg ingenting om når det gjelder Tibet-konflikten for å dra den sammenligningen.