mandag 21. april 2008

Gå av Tor Thodesen!


Høsten 2005 var jeg i Moss og så Sandefjord sikre opprykk til Tippeligaen for første gang på mer enn 40 år. Sandefjord Fotball vant 4-3 i en ren opprykksfinale. Året etter ble nok en opptur med niendeplass i Tippeligaen og cupfinale (som vi riktignok tapte).


Tiden etterpå har vært en sammenhengende nedtur. Siden cupfinaletapet i 2006 har Sandefjord spilt 29 seriekamper. Det har gitt fem seire, fire uavgjorte og 20 tap. Målforskjellen er 30-59, med andre ord slipper vi inn minst to mål hver eneste kamp, og klarer bare å score ett.


De som hadde tro på at fjorårets elendige statistikk skulle snus på hodet når Sandefjord fikk enklere motstand i 1. divisjon, har ikke hatt mye å juble for i år heller.


Tre kamper har gitt bare en seier, og en ganske så heldig seier mot fjorårets 2. divisjonslag Sandnes ULF. Totalt har vi sluppet inn seks mål på tre kamper og scoret bare fire. I går møtte vi Moss for første gang siden vi rykket opp. Det ble tap 1-3 etter nok en dårlig kamp.


Verre er det at spillemessig har det vært enda dårligere enn resultatene skulle tilsi, og trener Tor Thodesen virker ikke å ha funnet ut hvordan han skal hindre motstandere å komme til sjanser og score mål mot Sandefjord i år heller. Mot Moss produserte Sandefjord kun fire målsjanser på 90 minutter. Moss hadde 13.


Det er på høy tid at Sandefjord Fotball og Tor Thodesen i fellesskap blir enige om å avslutte samarbeidet. Og blir de ikke enige, så er det bare sparke TT ut av døra med et oppriktig takk for innsatsen og begynne jakten på en ny trener. Noen ganger fungerer ting bare ikke. Og noen ganger er nå!


Det første SF må gjøre er å få på plass et forsvarsspill som fungerer. Jeg tar gjerne Nils Johan Semb eller Per Brogeland som ny SF-trener. Hvem vil du ha?

Ingen kommentarer: