mandag 25. februar 2008

På plass i Manila


Etter noen dager på Bali, ankom jeg i går ettermiddag Manila, hovedstaden på Filippinene. Allerede klokka sju i går morges var det avgang fra hotellet, mens flyet lettet fra Denpasar på Bali kvart over ni lokal tid. I Singapore var det mellomlanding før jeg to timer senere fløy videre på den tre og en halv time lange flyturen derfra og hit til Manila.
Siden i går har det stort sett vært rundt 30 varmegrader og disig i denne byen som har ca. 1,6 millioner innbyggere. Det høres kanskje ikke SÅ mye ut, men med omlandet rundt, så bor det 14 millioner mennesker i Manila. Det er ganske voldsomt.
Det er ikke ferie som bringer meg til kanten av Stillehavet, for Norsk Sjømannsforbund, hvis medlemsblad jeg er redaktør for, deltar på møter med asiatiske sjømannsforbund. Fredag reiser jeg videre nordover i verdens mest folkerike verdensdel. Da står Japan og Yokohama på reiseplanen.


Bildet viser utsikten fra hotellrommet mitt mot Manila Bay. Beklageligvis med litt gjenskinn fra vinduet nede til høyre, men å åpne vinduer i 10. etasje er ikke mulig.

Ingen kommentarer: